Přredem upozorňuji, že vše dávám od oka a podle vlastní chuti.
Ingredience:
1 větší cibule
Brambory /podle hrnce – množství asi jako na guláš. polévku/
Houby – o něco více než brambor
vajíčka
kopr /dávám steril.i s nálevem pak nedávam tolik octa
kmin – drcený, pepř, sůl, ocet, popř.trochu cukru
smetana
1 lžíce jíšky v prášku nebo hl.mouka na jíšku
Postup přípravy:
Zpěníme cibulku, přidáme brambory, houby, kopr, koření a sůl. Když máme brambůrky uvařené nalejeme smetanu a přidáme vejce /na každém je kolik – buď 1 vajíčko na osobu opatrně vyklepnou do vroucí polévky jako ztracená vejce. Ja dávám pouze 1, které v polévce vidličkou rozšlehám, a na závěr podle chuti přidat ocet a cukr na sladkokyselo a zahustím lžící jišky. Posypu petrželkou a je hotovo.