Ingredience:
1 lžíce másla
1 středně velký pórek
4 vepřové kotlety
sůl
mletý pepř
špetka sladké mleté papriky
2 lžíce oleje
250 g sterilovaných žampionů
3 velká rajčata
200 ml smetany
100 g ementálu
Postup přípravy:
Na másle osmahneme nakrájený porek, osolíme a odložíme. Kotlety vykostíme, naklepeme, osolíme, okořeníme a na oleji zprudka opečeme. Pekáček vytřeme máslem a vysypeme strouhankou a na dno rozložíme pórek. Pak příjde vrstva kotlet, žampionů, plátků rajčat, která podle chuti osolíme.
Zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a ve středně vyhřáté troubě zapékáme asi 20 minut. Pak navýšíme teplotu a zprudka zapečeme.
Příloha:
Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.