Ingredience:
150 g kokosové moučky (kokosu)
110 g moučkového cukru
80 g bílé čokolády
50 g másla
2 lžíce rumu
1 lžíce medu
1 lžíce smetany
opražené lískové oříšky nebo oloupané mandle
Postup přípravy:
Nastrouhanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni spolu se smetanou. Do chladnoucí směsi vešleháme máslo s medem a po trochách přiléváme rum. Vmícháme moučk. cukr a kokos. Hmotu necháme částečně ztuhnout. Lžičkou nabíráme hmotu, do středu vložíme oříšek nebo mandli a vytvarujeme kuličku. Pralinky vychladíme a uložíme v chladu.
Já tam dala rumu málo, asi tak půl lžice na ovonění to stačí a ještě jsem je obalila v kokosu. V původním receptu byli jen oříšky dovnitř, ale my chtěli rafaelo tak jsme dali madli.