Ingredience:
50 dkg hladké mouky
25 dkg cukru
3 celá vejce
1 celý 100% tuk (IVA, OMEGA…)
1/2 smetolu
5 vanilkových pudinků
Postup přípravy:
Klasicky zpracovat těsto na vále, vykrajovat různé tvary. slepují se marmeládou. Já to někdy dělám i z 1/2 dávky. Konce se máčí v čokoládě. Když vykrajuju třeba srdíčka tak máčím půlku, když hříbky, tak máčím klobouček. Těsto je kvůli těm pudinkům pěkně žluté, tak ty hříbky vypadají fakt jak hříbky. Jo a ještě jedna rada – ten 100 % tuk musí být dost měkký, protože pak jde špatně zapracovat a když ho kousky zůstanou v těstě, tak se pochopitelně v troubě rozpustí a v konečným tvaru udělají dírku.
Je to dobré i z čokoládového nebo karamelového pudinku.