Ingredience:
5 vajec
1 hrnek cukru krupice + 3 lžíce do tvarohu
2 hrnky polohrubé mouky
2 lžíce kakaa holandského typu
1 sáček vanilinového cukru
1 sáček prášku do pečiva
½ hrnku slunečnicového oleje
máslo na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu
2 vaničky polotučného tvarohu
½ sáčku vanilkového pudinku
3 lžíce polotučného mléka
Doba přípravy: 20 minut
Pečení: 35 minut
Počet porcí 6
Postup přípravy:
Čtyři žloutky utřete s cukrem. Mouku promíchejte s kakaem, vanilinovým cukrem a práškem do pečiva a pak postupně zašlehávejte ke žloutkovému krému, stejně tak půl hrnku vlažné vody a olej. Potom ušlehejte čtyři bílky na tuhý sníh a opatrně ho přidejte ke kakaové hmotě. Plech vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a pak do něj dejte kakaové těsto. Tvaroh rozmíchejte se zbylým vajíčkem, zbylými třemi lžícemi cukru a pudinkovým práškem. Podle potřeby rozřeďte mlékem. Takto ochucený tvaroh dejte do zdobicího sáčku a křížem krážem jím ozdobte kakaové těsto. V troubě rozehřáté na 180 °C pečte zhruba 35 minut.