Plněné žampiony (našla jsem recept na apetit online)
Ingredience:
2 lžíce olivového oleje
1 malá cibule, najemno nakrájená
150 g vinné klobásy, vymáčknuté ze střívka
hrst čerstvého nasekaného nebo 1 lžička sušeného tymiánu
12 žampionů (hlavičky vcelku, nohy odlomte a pokrájejte nadrobno)
50 g sýra typu ementál, nastrouhaného
máslo na vymazání pekáčku
Postup přípravy:
Na troše oleje osmahnout cibuli a nožičky z žampionů. Po změknutí odstavit pryč z ohně, přidat vinnou klobásu a tymián (nebo provensálské) a spojit. Naplnit hmotou žampionové klobouky, nahoru posypat nebo zakrýt kouskem sýra a v máslem vymazaném pekáčku 15 minut zapékat v roztopené troubě. Měla jsem s vařenými bramborami a bylo to fajn.