Ingredience:
1 plechovka červ. fazolí
½ kg vepřového nebo kuřecího masa
2 cibule nakrájet na kolečka
3 rajčata spařit a oloupat, nakrájet na osminky
4 stroučky česneku
2 papriky na proužky
1 malý rajčatový protlak
¼ litru vývaru na podlití (může být masox)
5 lžic oleje
sůl, pepř, mletá paprika sladká a chilli
2 – 3 čtverečky čokolády na vaření
Postup přípravy:
Na hlubší pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, opečeme na proužky nakrájené maso. Pak vyjmeme, přidáme zbytek oleje a osmahneme cibuli, papriku a česnek. Po chvíli přidáme rajčata, protlak, mletou papriku, chilli, sůl, pepř. Dáme zpět maso a ještě chvíli restujeme. Přidáme fazole i s nálevem, podlijeme vývarem a na mírném ohni pod poklicí dusíme doměkka. Nakonec zahustíme čokoládou nebo solamylem rozmíchaným ve studené vodě. Možno ozdobit zakysanou smetanou.