Ingredience:
8 kuřecích stehýnek
drcený kmín
sůl
1 lžíce másla nebo rostliného tuku
pažitka
Nádivka:
asi 1/2 balíčku zmrazené zeleninové směsi ( výborná je s brokolicí)
1 vejce
česnek podle chuti
pažitka
Postup přípravy:
Příprava nádivky – zmrazenou zeleninu povaříme v páře nebo v malém množství vody téměř do měkka. Velké kousky zeleniny drobně pokrájíme, přidáme vejce, rozetřený česnek, osolíme doplníme posekanou opažitkou a dobře promícháme. Očištěná stehýnka naplníme. Kůži uvolníme od masa tak, že uděláme kapsu a naplníme ji připravenou nádivkou. Sepneme párátkem nebo sešijeme. Kuřecí stehýnka osolíme, posypeme kmínem a vložíme do zapékací misky. Podlijeme malým množstvím vody a za občasného podlévání horkou vodou nebo vývarem a přeléváme vypečenou šťávou pečeme do měkka. Z měkkých stehýnek odstraníme párátka nebo nitě, stehýnka potřeme máslem a obalíme v posekané pažitce.
Příloha:
Podáváme s vařenými nebo jinak upravenými bramborami