Recepty od vyšívaček Just another Klub křížkového vyšívání weblog

10 ledna, 2011

Dánský pekáček (Velká domácí kuchařka) – Bluemar

Filed under: Vepřové — Štítky: — bluemar @ 12:48 pm

Ingredience:
1 lžíce másla
1 středně velký pórek
4 vepřové kotlety
sůl
mletý pepř
špetka sladké mleté papriky
2 lžíce oleje
250 g sterilovaných žampionů
3 velká rajčata
200 ml smetany
100 g ementálu

Postup přípravy:

Na másle osmahneme nakrájený porek, osolíme a odložíme. Kotlety vykostíme, naklepeme, osolíme, okořeníme a na oleji zprudka opečeme. Pekáček vytřeme máslem a vysypeme strouhankou a na dno rozložíme pórek. Pak příjde vrstva kotlet, žampionů, plátků rajčat, která podle chuti osolíme.
Zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a ve středně vyhřáté troubě zapékáme asi 20 minut. Pak navýšíme teplotu a zprudka zapečeme.

Příloha:
Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress