Ingredience:
1/2 kg vepřových jater
70 g hladké mouky
4 lžíce oleje
1 cibule
3 lžíce rajského protlaku
0,3 l Kadarky (červené víno maďarské)
sůl a mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:
Játra se nakrájí na plátky, osolí, opepří, obalí v mouce a na oleji se prudce smaží z obou stran. Pak se přendají do mísy a daj do tepla. Na témže oleji se osmahne do sklovita na kolečka nakrájená cibule. Pak se zalije vínem, zapráší lžičkou mouky, krátce podusí a vmíchá protlak. Omáčka se nakonec přecedí. Na talíř se dají plátky jater, vařené brambory a přelije se to omáčkou.
delfin_x: já jsem to dělala už před delší dobou, ale pamatuju se, že játra jsem neobalovala v mouce a smažila jsem je dost dlouho, aby byla opravdu hotová. A že omáčku jsem necedila, mě tam ta cibule nevadila, naopak 😉 Dobrou chuť