Recepty od vyšívaček Just another Klub křížkového vyšívání weblog

2 ledna, 2011

Polský bigos – tanja1

Filed under: Vepřové — Štítky: — bluemar @ 5:44 pm

Ingredience:
400g bílého zelí
40g kysaného zelí
500g vepř. masa /lze i hovezi/
cibule
200g salámu nebo klobásy
150g uzeného bůčku,uzene krkovice /co je doma/
sádlo
bobkový list
pepř
sladká paprika
sůl

Postup přípravy

1. Na sádle zpěníme cibuli a orestujeme na kostičky nakrájené vepř.maso. Osolíme, opepříme, přidáme bob.list,sl. papriku,podlejeme a dusíme do měkka. Obě zelí také uvaříme zvlášť. Nakonec vše smícháme dohromady, přidáme nakrájený salám a na kostičky nakrájený, vyškvařený bůček a spolu ještě chvíli dusíme. Můžeme zahustit světlou jíškou.
mnozstvi je jen orientacni + –

Žádné komentáře »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress