Recepty od vyšívaček Just another Klub křížkového vyšívání weblog

2 ledna, 2011

Zapečené mleté maso se zelím – Pema

Filed under: Vepřové — Štítky: — bluemar @ 5:07 pm

Tak pro čtyři osoby:
1/2 kila mletého vepřového,nebo napůl s hovězím masa
cibule
2 pytlíky uvařené rýže
bílé kysané zelí
trochu kečupu
1-2 sladké smetany(to podle toho,jak to chceme mít šťavnaté
sůl
pepř
koření na mleté maso

Postup přípravy:

Na cibulce orestujeme mleté maso,přidáme kečup,trochu vody,koření a sůl.Necháme určitě alespoň půl hodiny dusit.
Mezitím si uvaříme rýži,kterou nakonec smícháme s poduseným masem.Když se nám směs zdá moc řídká,zahustíme trochou strouhanky.
Zapékací misku zlehka omastíme a posypeme strouhankou.
Navrch masové směsi rozprostřeme zelí.Polijeme smetanou a dáme zapéct.

Žádné komentáře »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress