Recepty od vyšívaček Just another Klub křížkového vyšívání weblog

2 ledna, 2011

Gatinovaná růžičková kapusta – simona1

Filed under: Zelenina — Štítky: — bluemar @ 5:19 pm

Ingredience:
180 ml šlehačky, neušlehané
180 ml mléka
30 g parmesánského, nebo jiného chutného sýru, nastrouhaného
450 g růžičkové kapustu, na plátky nakrájené a spařené
1 lžíce másla
1 stroužek česneku, na jemno nakrájený
sůl a pepř podle chuti
špetka nastrouhaného oříšku
1 cibule na jemné plátky nakrájená
80g uzené slaniny, na malé proužky nakrájené

Postup přípravy:

Předehřát troubu na 150°C.
Na rozehřátém másle osmažit cibuli, ale nenechat zhnědnout. Na jiné pánvi osmažit slaninu na středním ohni, až pustí tuk. Vyjmout slaninu drátěnou naběračkou a uschovat tuk k jinému použití, chcete-li.
Vymastit zapékací misku máslem. V míse smíchat lžicí šlehačku, mléko, parmesán, sůl a pepř. Smíchat kapustu, slaninu, česnek, trochu oříšku, pepře a cibuli a přendat do zapékací misky. Zalít šlehačkovo směsí.
Volně přikrýt zapékacím papírem a péct asi po 1hodinu. V polovině zapékání, oddělat papír a zatlačit kapustu pod tekutinu a upéct do hněda.

Žádné komentáře »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress